Vi kan, bara vi ger oss fan på det! Screw Linda!

Linda Skugges senaste krönika gör mig helt sjukt jävla bedrövad. Hon ralijerar över hur dagens ungdomar "tror" de kan bli vad de vill. Bli journalister, inredningsarkitekter och regissörer med mera.

Hon konstaterar följande om de som vill bli egenföretagare:

"Det är toppen att vara egen företagare, men man måste vara medveten om att man aldrig får semester och måste jobba väldigt mycket.
Det bästa är att man jobbar åt sig själv och ingen säger åt en vad man ska göra.
Men ni kanske ska sluta att tro att egen företagare innebär att ni är nåt slags uppfinnarjocke.
I Dagens Industri kan man läsa om två glada tonårsföretagartjejer som tror att de kommer sälja mycket av krukor som
lyser när blomman ska vattnas? (haha!) ".


Va fan? Det Linda gör i det där stycket är något som gör mig så jävla förbannad att jag vill låsa in henne i en mörk håla och aldrig släppa ut henne.

Bara för att hon själv ville bli en nyskapande journalist, men istället blev en surkärring som sitter och klagar på allt möjligt, så ger det henne ingen rätt att trycka ned och stampa på det viktigaste vi har; inovationen.

Entreprenörskapet!

Jag tycker att de där två tonårstjejerna, som har kommit på den absolut geniala idén med krukor som säger till när växten behöver vattnas, redan nu har gjort mer än vad Skugge någonsin kommer att göra. De två har i alla fall till skillnad från Skugge lite tro på att man kan lyckas. De har drivet som krävs för att lyckas, vem vet, de kanske inte blir rika på de där krukorna, men det är inte det viktgaste. För att personer som dem, som tänker, funderar och gör något är de som en dag kommer bli stenrika. Vem vet, kanske på krukor, eller på något annat. Något världsförändrande. De är tjejer som dem som ska uppmuntras.

Därför att de, till skillnad från Skugge, har tron att de kan göra vad de vill.

Det är precis vad Sverige behöver. Unga människor som vågar statsa och som gör något med sina idéer.

Det är inte entreprenörskap att få en bra idé, för det har vi alla nog fått någon gång, utan det är entreprenörskap att göra något av idén. Att gå från idé till handling.

Det är precis de människorna vi behöver. Inte människor som Linda Skugge som sitter och säger att de aldrig kommer lyckas.

När blev Linda så här sur, bitter och kärringaktig?

Istället för att uppmunta ungdomar att göra något de vill göra så sitter hon där och slår sönder alla deras drömmar. Ungdomarnas drömmar. 

Hon själv då? Hon ville ju bli journalist? Varför blev hon det om hon nu sitter och skriker om att det är ett uselt jobb och inte alls något att sträva efter? Är det för att hon aldrig blev mer än ett inslag i Expressen? Är det för att hon aldrig fick göra något av värde? Är det för att hon tycker att hon själv är en misslyckad journalist som bara sitter och spyr på allt och alla och inte vill att någon annan ska få chansen att lyckas? Lyckas förändra och göra något?

Jag vet inte.

Men en sak som jag faktiskt vet, det är att Linda skugger kan fara och flyga.

För en sak som ÄR säker, det är att vi kan alla bli exakt vad vi vill. Bara vi ger oss fan på det och absolut inte låter människor som Linda suga ner oss i sin svarta värld där unga människors drömmar, till att få göra det som de tycker är kul, är dömda att misslyckas.

Fy fan för en den världen som Linda förespråkar.

Kommentarer
Postat av: Snow

Shiett, kärring! Hon klankar ner på precis allt jag står för. Har aldrig gillat denna oftast bittra människa. Det är klart att man kan bli vad man vill bara man inte ger upp. Hur fan (ursäkta svordomen men jag är upprörd) skulle världen se ut annars. Och de stackars människorna sen då? Om man inte har något att tro på eller något att sträva efter hur ska man då kunna utvecklas som människa? Alla skulle bara stå och stampa på samma punkt och världen skulle aldrig utvecklas utan visionerna och drömmarna vi ungdomar har. Usch och fy för det hon står för, verkligen. Håller med dig till 110 %

Postat av: Angelica Lindvall

Det här är ditt bästa inlägg någonsin och jag håller med om vartenda litet ord. :)

2007-05-19 @ 14:31:15
URL: http://angelica1987.blogg.se
Postat av: Fredrik

Snow: Tack, vist är det helt sjuuukt? Har aldrig ogillat linda så starkt som jag gjorde dpå jag läste denna.
Angelica: Tack :)

2007-05-20 @ 10:03:57
URL: http://freddan888.blogg.se
Postat av: Roockstar

Linda vill inte förstå att jag är hennes framtid. Jag är ung. Vill något.
Just nu. Vill jag slå henne. Henne som jag kallade för min förebild.

2007-05-21 @ 00:27:51
URL: http://www.roockstar.net

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback