Nu reder vi ut det här...

Okej, jag skrev den här texten. Och sen denna, för att förtydliga den första. Det hela började med att Karolina Fjellborg på Aftonbladet skrev den här krönikan. I den så menar hon på att SVT har gett framträdande TV-jobb till enbart män och att de i allmänhet anställer för få kvinnor. Öch att de borde anställa flera kvinnor.

Jag håller helt och hållet med henne om följande:

1. Det är för få kvinnor i framträdande programledarroller på SVT.
2. SVT borde anställa fler kvinnor, då fördelningen mellan könen verkar helt osannolikt hög, vöf ratt det skulle bero på en så stor kompetensskillnad.

Jag håller inte med om de alternativen för vilka kvinnor hon tycker borde få mer framträdande jobb som hon anger längst ned i krönikan. Det är DÄR jag hakar upp mig, att de skulle få mer framträdande jobb för att de är kvinnor. Ingen av dem är enligt mig tillräckligt bra på det som de gör idag för att ta ett större jobb. Förutom, som jag skrev i första inlägget, Anna Mannheimer. Även Gunnarsson kan jag tycka borde få mer framträdande jobb. Men övriga, exempelvis Sanna Bråding är INTE tillräckligt bra för ett större jobb. Vilket vi kunde se i Idol.

Så det jag vill ha sagt är att de nuvarande kvinnliga programledarna på SVT som i så fall skulle avra aktuella för ett större jobb än de har idag, är för dåliga. Därmed inte sagt att det inte finns dåliga manliga programledare också, som inte heller borde få ett mer framträdande jobb.

Men om man skulle ge exempelvis Sanna Bråding ett större jobb, som Karolina föreslår i sin krönika, så skulle det ju innebära att hon får jobbet enbart för att hon är kvinna. Då hon absolut inte är tillräckligt bra egentligen. Och DET tycker jag är fel. Man ska inte ge någon ett jobb för att de är varken män eller kvinnor, de ska få jobben för att de är tillräckligt komptenta och de gäller så väl män som kvinnor. Och man kan inte - som Karloina vill - ge större jobb till de nuvarande kvinnliga programledarna på SVT, då de är för dåliga. Och de som är bra har redan stora och framträdande positioner på SVT. Alltså, in med nytt blod om ni vill hitta nya lysande stjärnor. Och det gäller på så väl dam som herrsidan. Anledningen till att det blev fokuserat på kvinnorna var enbart för att jag utgick ifrån Karolinas krönika (mest hennes sista del om vilka som borde få bättre jobb)  som handlade om det.

Så alltså, SVT måste hitta nya unga lovande programledare, så väl kvinnor som män, om de vill få en jämnare fördelning mellan könen. Det är det som är det grundläggande problemet. Och kvotering löser inget, vilket håll det än må gälla.

Nu hoppas jag vi kan lägga detta bakom oss. För nu VET ni att jag INTE är emot kvinnliga programledare på något sätt. Inte manliga heller. Det enda som spelar roll är att de är bra.

Jag ber om ursäkt om det var svårt och förstå mina första inlägg om detta, även om jag har svårt att se varför.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag fattade redan från början, och jag håller med dig fullständigt. :)

Postat av: Ricky Gervais


sååå sammanfattningsvis..
dåliga programledare = baaad
bra programledare = goood
Och raden; "För nu VET ni att jag INTE är emot kvinnliga programledare på något sätt. Inte manliga heller. Det enda som spelar roll är att de är bra."
blir lite för mycket the office David Brent;
"I'm not a racist.. If it was up to me, the place would be full of'em."
hahaa. det var för likt. nej skriv om något annat nu!

2007-07-26 @ 23:07:49
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Håller helt med dig, jag är själv emot "kvotering", jobb skall man få för att man har kompetensen inte för att man är kvinna eller man :-)

2007-07-27 @ 01:45:02
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: a.k

känns som om bloggvärlden inte riktigt var redo för det här ännu va? :D
äsch, du har ju rätt i det du menar. det fattar ju alla som inte är halvidioter eller mer, det är bara att folk väljer att missförstå.
Till de typerna som faktiskt inte fattar vad det är du försöker säga säger vi såhär : pity.
<3

2007-07-27 @ 02:49:43
URL: http://berthold.blogg.se
Postat av: Bambi

MEN vad folk är tröga i huvudet...

2007-07-27 @ 21:40:22
URL: http://larocca.blogg.se
Postat av: eremo

Jag vill inte hålla med om att folk är tröga och att några är idoter. Det handlar om att skriva en text som inte kan misstolkas, det är fan svårt. Men man lär sig ju av allt.
Jag gillar dig fortfarande Fredrik
:)

2007-07-27 @ 23:58:54
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Fredrik

Sara: Tack! :)
Ricky: Jag är väldigt The Office:ig you know.. :) älskar david brent.
En Söder: Precis!
Ak: Precis :)
Bambi: Nja, de är snarare låsta och väljer att uppfattade det hela som de vill uppfatta det.
Eremo: Jag tycker att första texten inte var så superbra, men jag tycler ändå den fick fram allt utan att det borde ha missuppfattats. Jag gillar dig också haha.

2007-07-29 @ 23:26:18
URL: http://freddan888.blogg.se

Du tänker väl kommentera?

Ditt namn:
Glöm för fan inte bort mig!
Din E-postadress:

Din hemsida:

Dina åsikter:

Trackback